ABD Başkanlık Seçimi Anketlerinde “The Rock” Sürprizi!

ABD'de yapılan başkanlık seçimiyle ilgili anketlerde, ünlü oyuncu Dwayne "The Rock" Johnson'a yüzde 46 oranında destek çıktı.

the rock 2 1

ABD’de başkanlık seçimi sürecine girilmesi, gündemdeki ağırlığını hissettirmeye başladı. Cumhuriyetçiler’de Trump’ın yeniden adaylığını koyması ve adaylığını resmileştirmek için çalışmalarına başlaması, 2016 ve 2020’de yapılan seçimlerin bir benzerinin görülme ihtimalini ortaya çıkardı. Yaklaşık 1 yıl sonra yapılacak seçimlerde Demokratlar’ın adayı olarak Joe Biden’ın yer alması bekleniyor. Ancak Biden’ın yaşlanması ve güçlü adaylarla mücadele vermesi, Demokratlar nezdinde bu ihtimalin geri plana itilmesine yol açabilir.

Başkanlık seçiminin partiler ve adaylar nezdinde gündemde geniş yer tutması, ABD’de yaşayan birçok insanda etkisini bambaşka yollarla göstermekte. Trevor Noah’ın Spotify uygulamasında yayınladığı “What Now?” isimli podcastin ilk bölümünde, bu etkilerin en sürpriz sonuçlarından birine değinildi. 2022 yılında yapılan anketlerde, 30 bin ABD vatandaşının yüzde 46’sının Dwayne Johnson’ı başkan olarak görmek istediği ortaya çıkmıştı. ABD’nin en popüler figürlerinden olan Johnson, konuk olduğu podcast yayınında konuyla alakalı soruları cevaplandırdı.

Oyuncu ve eski Amerikan güreşçisi Dwayne “The Rock” Johnson, anketlerde birçok önemli ünlüyü geride bırakarak bu takdire erişti. ABD sinemasının en popüler yapımlarında rol alan ve gösterdiği performanslarla beğeni toplayan Johnson, 2022’deki anket sonuçlarıyla birlikte birçok farklı yerden siyaset teklifi aldığını açıkladı. Ana akımın iki partisi Cumhuriyetçiler ve Demokratlar üzerinden de bu gibi teklifler aldığını belirten Johnson, ana akım dışındaki Tea Party (Çay Partisi) gibi oluşumların da kendisiyle temasa geçtiğini söyledi.

2022’nin sonundan itibaren siyasi çevrelerin ilgisini gördüğünü söyleyen The Rock, bu durumun çok ilginç olduğunu ve kendisini çok etkilediğini ifade etti. Ankette kendisini ABD Başkanı olarak gören tüm vatandaşlara teşekkürlerini ileten ünlü oyuncu, gösterilen bu teveccühle birlikte onore olduğunu dile getirdi. Bu duruma karşı yaşadığı şaşkınlığı gizleyemediğini aktaran Dwayne Johnson, buna karşın hayatı boyunca hiçbir zaman siyasetle ilgilenmediğini ve hayatının bundan sonrasında da siyasette yer almayı düşünmediğini açıkladı.

Her partinin farklı simülasyonlar oluşturulmuş anket sonuçlarını da gördüğünü söyleyen Johnson, bu araştırmalarda da iddialı bir konumda olduğunu belirtti. Ancak bu durumu hiç gerçekçi bulmadığını ve kendisinin böyle bir hedefinin hiçbir zaman bulunmadığını da sözlerine ekledi. Politika hakkında birçok şeyden nefret ettiğini ifade eden The Rock, ilerleyen yıllarda da bu görüşünün değişmeyeceğinden emin olduğunu aktardı.

Yıldız oyuncunun katıldığı “What Now?” isimli podcastin, ABD’de ilk günlerde yüksek dinlenme rakamları elde ettiği görüldü. Hızlı ve Öfkeli serisi, Jumanji gibi yapımlarda başrol oynayan Dwayne Johnson, ABD sinemasının en popüler figürlerinden. 51 yaşındaki oyuncu, bazı özel maçlarda Amerikan güreşi kariyerine de göz kırpmayı sürdürüyor.

Exit mobile version