ABD Başkanı Joe Biden; Türkiye ve Suriye’ye 85 Milyon Dolar Yardım Açıkladı!

ABD Başkanı Joe Biden; Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden etkilenen Türkiye ve Suriye'ye 85 milyon dolarlık bir yardım bütçesi ayrıldığını açıkladı.

biden 1

ABD Başkanı Joe Biden, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkesinin, büyük yıkım yaşayan Türkiye ve Suriye’ye acil olarak 85 milyon dolar yardım yapacağını duyurdu.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Biden, “ABD, Türkiye ve Suriye’deki depremlerin ardından acil ihtiyaç olan 85 milyon dolarlık yardımı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Joe Biden: Kalbimiz Türkiye ve Suriye’yle Birlikte!

ABD lideri, yardımın içerisinde, “gıda ve barınma, ailelerin soğuğa direnmesi için eşyalar ve hayat kurtaracak ilaçlar” olduğunu belirtti.

Biden, “Kalbimiz Türkiye ve Suriye ile birlikte olmaya devam ediyor” dedi.

ABD, Türkiye’deki deprem bölgesine 159 arama-kurtarma görevlisi, 12 arama-kurtarma köpeği ve yaklaşık 77 ton ağırlığında teçhizat gönderdi.

Aralarında uçak gemisi, sahra hastanesi ve daha pek çok teçhizatı Türkiye ve Suriye’ye yönlendiren ABD’li yetkililer; her iki ülkenin de acısını paylaştıklarını belirtti. Ülkemiz basınında pek çok “işgal” haberi yayılsa da, Biden ve ABD yönetiminin yardımları çoğunluk nezdinde takdirle karşılandı.

Exit mobile version