ABD, 7 Türk şirketine yaptırım kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararlarını duyururken içinde 7 Türk şirketinin de bulunduğunu açıkladı.

abd turkiye habermeydan

ABD, 7 Türk şirketine yaptırım kararı aldı.

ABD, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı sürdürdüğü savaşla bağlantılı olarak 250’den fazla kişi ve kuruluşa yönelik yaptırım uygulayacağını duyurdu. Bu yaptırımların 100’ü ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından, 150’si ise Hazine Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek.

ABD Hazine Bakanlığı’nın web sitesinde yer alan bilgilere göre, yaptırım uygulanan kişi ve şirketlerin, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşını desteklemek için “yüksek öncelikli askeri teçhizat sevkiyatı” yaptığı belirtildi.

Hazine Bakanı Janet Yellen, Kremlin’in Rusya’yı istikrarlı bir “savaş ekonomisi”ne dönüştürdüğünü vurgulayarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu dönüşümü yalnızca yerli üretimle gerçekleştiremeyeceğini ifade etti. Yellen, bugün duyurulan yaptırımların, Rus ordusunun acil ihtiyaçlarına teçhizat sağlayan kişileri hedef aldığını belirtti.

Yer alan şirketler ise şunlar:

 

Bakanlık tarafından yayımlanan listede, bu şirketlerin Rusya’ya nasıl fayda sağladığına dair bilgiler de yer aldı. Söz konusu şirketlerin Rusya’ya yaptıkları sevkiyatların Rus ordusunun kritik ihtiyaçlarını karşıladığı vurgulandı.

Ankara’nın aldığı önlemler konusunda bir yetkili, Türkiye’nin yalnızca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan yaptırımları uyguladığını ve tek taraflı yaptırımlara karşı çıktığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin yaptırımların ihlal edilmesini en aza indirmek için önlemler aldığını vurguladı.

 

 

Exit mobile version