ABD, 19 haftada 198 toplu katliam gördü!

Gun Violence Archive adlı araştırma şirketine göre ABD, 2022 yılının şimdiye kadarki döneminde 198 toplu katliama şahit olduğunu açıkladı.

ABD toplu katliam

Hafta sonu New York’un Buffalo şehrinde skandal bir olay gündeme geldi. 18 yaşındaki bir genç, silahlı şekilde bir süpermarkete girerek ırkçı saldırı gerçekleştirdi! 12 kişiyi yaralayan ve 10’unu öldüren zanlı, başta ABD olmak üzere tüm dünyayı şok etti. Ortaya çıkan son rapor, Amerika Birleşik Devletleri’nde bu tarz toplu saldırıların sık bir şekilde yaşandığını gözler önüne serdi.

Zanlı toplu katliamı Twitch’ten yayınladı

Buffalo’daki dehşete düşürücü olay tüm dünya tarafından canlı yayında izlendi. Zanlı, kafasında yer alan miğfere kamera yerleştirerek bir süpermarkete girdi ve yaptığı ırkçı saldırıyı milyonlarca insanın gözü önünde gerçekleştirdi. Yaklaşık iki dakika sonra yayının gerçekleştiği Twitch platformu söz konusu görüntüleri platformdan kaldırdı. Fakat yine de görüntüler kısa sürede internette yayıldı ve çok sayıda insan olaya tanıklık etti.

ABD, 2022 yılında 198 toplu katliama şahit oldu

Bağımsız bir veri toplama kuruluşu olan Gun Violence Archive ilginç bir araştırma gerçekleştirdi. Ekip, 2022 yılında ABD’de toplam 198 toplu katliam yapıldığını açıkladı. Yılın henüz 19. haftasında karşılaşılan bu yüksek oran, hesaplamalara göre haftada yaklaşık bu tarz 10 olayın yaşandığına işaret etti.

Ne yazık ki ABD bu tarz olayları uzun yıllardır yaygın bir şekilde görüyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde de yine benzer oranda toplu katliam gerçekleştirildiği raporda yer aldı. Araştırma şirketi, 2021’de ülkede 693 katliamın gerçekleştiğini açıkladı. 2020’de bu rakam 611 olarak belirtilirken, 2019’da ise 417 olarak kayıtlara geçti. Her yıl artan bu sayılar ABD vatandaşlarını ciddi bir şekilde tedirgin ediyor.

Exit mobile version