11 yılın ardından Şam ile ilk temas: Bakan Akar, Suriyeli mevkidaşıyla Rusya’da görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ile birlikte dün Rusya’ya gitti. İkili, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya ve Suriye istihbarat başkanlarıyla görüştü.

suriye habermeydan

Rusya Savunma Bakanlığı ana binasında yapılan görüşme basın kapalı gerçekleşti. Bakanlıktan gelen açıklamada, “Toplantıda Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleri ile ortak mücadele çabaları ele alınmıştır” denildi.

 

Açıklamada, “Yapıcı havada geçen toplantının sonucunda Suriye’de ve bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık kalınmıştır” ifadeleri yer aldı. Rusya Savunma Bakanlığı da temasların devam edeceğini açıkladı. Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar düzenleyen Türkiye, Rusya’dan Suriye hava sahasının Türk savaş uçaklarına açılmasını istiyordu. Görüşmede bu hususta bir karar alınıp alınmadığı ifade edilmedi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta “Suriye-Türkiye- Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Önce istihbarat örgütlerimiz, savunma bakanlarımız, dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Sonra biz liderler olarak bir araya gelelim” demişti.

Exit mobile version